Založ si blog

Žiadosť Slovenskému zväzu protifašistických bojovníkov

Máme tu pondelok 26.8.2024. Je to týždeň v ktorom máme dve významné udalosti pre Slovensko. Výročie SNP a Deň Ústavy Slovenskej republiky. Mám z tohto týždňa strach, pretože všetci sme počuli ako 5. júl, deň Cyrila a Metoda, premiér Fico zneužil a poňal tento sviatok ako príležitosť na odporný politický prejav a polovicu národa nazval rakovinou len preto, že majú iný názor na politiku. Cyril a Metod sa už k tomu vyjadriť nemôžu. Príležitosťou robiť politiku pre premiéra bude pravdepodobne aj Deň Ústavy SR 1.9.2024. Ani Ústava SR sa k prípadnému spolitizovaniu Štátneho sviatku nebude môcť vyjadriť. Netuším, aké slová zaznejú z úst politikov v Banskej Bystrici na oslavách SNP. Slovenský zväz protifašistických bojovníkov, na rozdiel od Cyrila a Metoda a Ústavy SR ty ale zasiahnuť môžeš. Na výročie SNP je povinnosťou politikou uctiť si pamiatku hrdinov SNP, nežijúcich aj žijúcich a ani náznakom nesmú zneužiť tento sviatok na politické ciele a polarizáciu spoločnosti a „tancovať“ tak na hroboch hrdinov SNP. SZPB chcem ťa teda požiadať aby si v prípade, že politici vo svojich prejavoch znovu zneužijú významný sviatok Slovákov na svoje nízke politické ciele, zasiahni. A aj vtedy keď to budú traja najvyšší ústavní činitelia, nesmú zneužiť odkaz SNP na svoje nízkopudové politické ciele. Stále však verím, aj keď skúsenosti a realita posledných mesiacov mi hovoria niečo iné, že politici sa budú správať ani nie ako slušní a charakterní ľudia, to od nich naozaj neočakávam, ale že budú správať ako ľudia a táto moja žiadosť zapadne prachom. Všetkým účastníkom SNP želám všetko dobré, veľa síl a verím, že vás uvidím aj na oslavách SNP v ďalších rokoch.

Kto leje oheň do ohňa?

17.05.2024

Takže za A: Nikdy som nebol voličom Fica a nikdy ani nebudem voličom Fica. Som a budem voličom opozície a ani atentát na tom nič nezmení. Za B: Politický názor sa nesmie riešiť atentátom, vyjadriť svoj politický názor guľkou je neprípustné a želám Ficovi skoré uzdravenie. Rovnako platí veta A aj veta B. Druhý v poradí kto hektolitrami lial olej do ohňa bol Blaha, ktorý [...]

A, že vraj „padni komu padni“

28.01.2024

Dňa 26.1.2024 sa v Košiciach stala dopravná nehoda, ktorá bola zaznamenaná kamerou v autobuse MHD. Dňa 27.1.2024 bol tento záznam zverejnený. Dopravná nehoda vládneho politika Danka, ktorú takisto zaznamenala kamera MHD do dnešného dňa zverejnená nie je. Presne tak ako v komunizme mala komunistická strana vlastné ozbrojené zložky – Ľudové milície, presne tak majú [...]

A titul podržtaška roka 2023 získava…..

11.12.2023

Ešte do nedele do 13.00 hod som bol presvedčený, že svoj hlas do ankety „Podrž taška roka 2023“ pošlem pánovi Petrovi P. V nedeľu som sa ale dostal do pochybností. V relácii „Na telo“ hovoril pán Matej Š.E. o tom ako zákon platí pre všetkých rovnako. O niekoľko minút potom RF004 kritizuje NAKA, že obvinila poslanca Smeru Gašpara. Pán Matej Š.E., [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

peter112

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 28867x
Priemerná čítanosť článkov: 3207x

Autor blogu

Kategórie